237

Dagen lider mot sitt slut... det  har varit en seg sådan... Vaknade av: Amanda varför ringer izabell på dörren?
- Ja vafan tror du!? förmodligen för att jag har försovit mig och att hon är här och ska hämta mig som hon gjort nu sedan i somras när skolan började. Vad skulle hon annars göra här?! Du vet ju om att jag börjar halv nio på fredagar, det har jag gjort nu i ett år typ.
Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, hade jag haft liiiiite mer pengar så hade jag dratt ut och gjort nåt kul ikväll. Men ikke.
Nu har jag slut på idéer att skriva, så... so long peoples.
Vi hörs i cyberrymden.
pussis

236

Jag älskar livet!!!

men jag hade velat ha någon att dela det med.
subway killen, kom hit!

235

Hejsan kära läsare.
Jag är äntligen tillbaka på bloggrutiner. (eller inte).. Datan har ju som sagt varit på lagning. Någon nämnde något om oaktsamhet, och oförsiktighet. Jag? Oförsiktig? Nädå, vad får dig att tro det?
Nu är den ialllafall fräschare än fräschast. Det är najs, och glöm att jag tar av skyddsplasten dom satt på.
Pappa tycker att vi genast ska fixa skummgummiskydd till den... Jag förstår inte varför han tycker det är så viktigt. Jag tar ju väl hand om min lilla vita prins. *host*
För varje dag som går i skolan, stärks mina teorier. Mina teorier om att lärarna är sadister, och gillar att jävlas. Det sorgliga är, att det nu inte är på skämt. Det är verklighet.
Samhällsläraren hånlog när han berättade att vår 9.45-14.50-dag istället skulle bli en 07.48-17.30-dag.  Jag ser fram emot en heldag i Hässleholm, med föreläsningar och mögtjafs. inte.
Läxor, prov och uppgifter kommer på löpande band, och jag lovar, att om jag inte vore hår-öm så hade jag varit skallig för länge sen.
Det börjar bli trångt uppe i maskineriet. Jag undrar lite vad jag ska prioritera. Ska jag prioritera amerikanska frihetskriget eller franska verb. Eller ska jag prioritera argumenterande tal om vegitarism ( kan man säga så?!) eller ska jag prioritera EUs uppbyggnad? Jag vet inte riktigt. Men en sak är säker... Om jag inte ordnar upp och placerar grejerna i bokstavsordning där uppe innanför skallbenet så lär det sluta ganska kasst. . . (läs; jättekasst)
Dagen har väl annars varit bra... Solen börjar titta fram allt oftare och det känns bra. Det är som energikickar varje gång en stråle letar sig igenom det tjocka molntäcke som alltid annars ligger över Sverige. Solbrillsen har dammats av och vårkläderna åkt fram. HIttills har de legat längst in i garderoben bakom de urväxta fula kläderna. NU ligger de överst.
Våren börjar komma.. Det märks på min rullgardin, som i vanliga fall ska stänga ute allt ljus. Nu sipprar det in kritvita strålar i kanterna. Det är ganska mysigt att vakna till. Dessutom har jag lärt mig att ställa in alarm på mp3:n. Nu börjar det spela ut mysig Bob Dylan musik så där vid morgonkvisten, och jag rikigt skuttar ur sängen med et leende på läpparna. Okej, där tog jag i lite. Ganska mycket. Men det är faktiskt sant, de där med att jag ställt in alarm på mp3:n.  Bästa funktionen ju!
Nu börjar klockan dra sig mot läggdags, och jag ska glida i mina simpsons-sidenkallingar. Det är mysigt, men man halkar omkring lite på lakanet.
Pussis.
/amanda

234

Äntligen är min älskade dator back on track. Den har varit på service, med ett antal sprickor här och var. Dock bytade inte macrövsupport inte allt. "det går inte på garantin"... Fuck garantin!!!
Under dagarna har jag varit totalt handlingsförlamad, men fått en jävla massa plugg gjort... Gissar på att päronen lär skicka min dator på service lite då och då. Lite sådär innan prov och inlämningar och så.
matteprovet idag gick väl helt ok,  men det känns fortfarande som om IG:et står och knackar en på axeln.
mög!
/amandaaaaaaaaaa
image5
jag vet att ni älskar mig.

233

Hej där.
Det var ett tag sen sist, och jag måste erkänna att jag saknat att skriva av mig.
Under tiden jag varit borta har jag och Hannah varit i huvudstaden och röjt. På något oförklarligt sätt har jag lyckats bränna femtonhundra spänn..
Jag förundras av stockholm ibland. 5 H&M på en yta ungefär lika stor som en femkrona.
Tågresan dit var smärtfri och vi roade oss med fotografering och torr humor. Stackars stackars gubben och kärringen som satt framför oss. Dom kan inte ha haft det lätt de 5 timmarna de satt med oss.
Det finns inte så mycket att berätta känns det som.. Har glömt det mesta.
Hemfärden var minst sagt händelserik. Tåget var tre timmar försenat typ. Bara en massa klydd. Väl hemma, klockan halv tre ungefär, (skulle varit hemma halv 11).. Med mig hem fick jag: ett par svarta kilklackar, en svart midjekjol, ett vitt linne, en beige tee med tryck, ett halsband, en sjal, en mörkblå klänning och lite annat smått och gått.
Har hittat favvisaffären, beyond retro och AA. Dom var coola. Ska åka dit och handla upp lagret när jag blir rik. ( läs; när jag gifter mig med en miljonär.)
Ångesten idag är lite stor (mycket). Jag verkligen vill inte tillbaka. Jisses, jag vill verkligen inte till äckelskolan. Det enda roliga är att få träffa folket. (en del)...
Nu är det foodytime, och sen ska jag plugga äckelhistoria. Jag tror visst jag ska bjuda in IG:et på kaffe nästa vecka, eller historialäraren på ett par tusenlappar. ¨
pussen

232

guldkorn


231

Kom hem från träningen. 3 timmar på is... (=stendöd)... (=VRÅLHUNGRIG).... Pappa ligger på soffan och sover. Bådar inte gott... Förbereder mig för det värsta.
- Hahahaha amanda du får ingen mat!!! Hahaha för vi har ätit pannkakor, och massa wienerbröd och sockerkaka hos farmor. Du får ingen mat. AhHAhaha!

Jaha ojsan ville du också ha mat Amanda? Amen vi tänkte inte på dej...Jag trodde du hade fixat det själv.  Alla i min familj är så snälla, och omtänksamma. -Om jag hamnat i skymundan när mina syskon kom? Nehej då, varför tror du det?

Dagens meny:
Fullkornspasta
Ketchup

(jag gillar inget av det)

juste, har ju glömt att berätta.... Jag och älsko-hannah drar ju till huvudstaden imorron..
Där ska vi utforska massa koola affärer och frossa i shopping och mat. Mest mat. Jag är hungrig. PAstan kallar.

byes/A

230

Jag är en riktig dagdrömmare. Tänk om man hade haft bara lite mer än 1050:- /månad. Bara lite... Tänk om.
Då hade jag sparat ihop till en symaskin och lärt mig att sy mina egna kläder. Och så hade jag handlat garn och stickat mig en massa fina vantar och halsdukar. Och om jag haft mer pengar att leva för, hade jag köpt det där halsbandet som jag dreglat över i tre och ett halvt år känns det som. Och dom där solglasögonen....

snabbt rycks man tillbaka till reality. Jag har bara 1050 i månaden, kommer aldrig någonsin har råd och köpa nån symaskin. Eller jo kanske, om jag börjar spara nu, så lära jag ha en lagom tills man hoppar ner i kistan.
Och de där solisarna kostar 3000 papp. och då är det inte vanliga vita a4 papp(er) vi snackar. Hade jag köpt dem, så hade jag ändå aldrig vågat ha på mig dem...

så jag får snällt köra på budget budget budget.

Kan man köpa symaskiner på H&M?


/amanda

229

Igår gick jag och la mig kl 05.47, fråga mig inte varför. Jag har en känsla av att min dygnsrytm är lite uppåt väggarna. Men kul var det. Idag är det inte lika kul.
Dagens planer är få, träning och mys står högst upp.
Just nu sitter jag inrullad i massa täcken, dricker vanilj te, kollar på teve, lyssnar på musik, och bloggar. Tjejer kan!

uppdaterar mer senare.
Pussen/amanda

228


image152

227

Ja, precis. Det är såndär dag idag, en såndär jätte jätte bra dag. En mysig dag. Jag är på strålande bra humör, och jag vet precis varför.
Jag är ensam hemma! Då tänker ni säkert, amen vadådå? Jo, men det är så att i min familj är det ALLTID någon hemma. Oavsett tidpunkt. Jag hatar det. Sen min syster slutade på fritis och min mamma fick min bror är det folk hemma, jämt och ständigt. Att jag är ensam händer en gång i halvåret. Så jag får ta vara på stunderna. Och det är verkligen en sån där underbart härlig dag idag. Fan, jag är verkligen lycklig. Men ni ska, se, imorgon, när hela familjen är hemma igen, då är jag inte lika lycklig.
Just nu sitter jag och bloggar, lyssnar på Amy Wii och väntar på att brödet ska bli klart. Hennes röst är bara så härlig. Jag smälter.
Och min klädsel idag är underbart härlig. Pappas för stora skjorta och strumpisar. Det är min nya grej typ. Jag har aldrig jeans nuförtiden... Me like strumpbyxor..
Nej, nu ska jag dansa runt lite i lägenheten, för att sen stämma syrrans fritis och tvinga dem att tvinga henne att gå där. Varje jävla dag i veckan. 24/7.
Bamsepussar <3
/amanda

226

Tävling! Man kan vinna mina beloved örhängen. Jag ska göra allt för att få dem.! tävlingen hittar ni här<-----

225

Igår var det utgång som gällde. Till Deep nightclub.
Kvällen spenderades först med Anna, och det var en jäkla massa fix som gällde.
Väl framme var det samma visa som alltid. Lång kö in, lång kö till garderoben, och massa svettigt folk på dansgolvet. Dock hade jag det jätte trevligt, och ja... Helt 100% klar i skallen var jag inte.
Imorse vaknade jag och skulle iväg och träna, men eftersom att mina fötter gör uppror och gör ont så blev det inte mycket med det.
Jag väcktes igen, av systern som lockade med lite Harry Potter-spelande. Jag mådde inte så värst super, torr som en jävla saharaöken och med ett bultande huvud... Nej tack, jag tror jag avstår tevespel. '
Tio minuter senare sitter jag likförbaskat med handkontrollen i näven och gråter av frustration. Vid lunchtid råkade jag bränna två veggiekorvar. Potatismosen var slut, så nu sitter jag här och gnagar på två genomfrusna kolbitar. Gott.
Och som vanligt vaknar man upp med diverse blåmärken här och var på kroppen. Jag vet exakt hur jag fått dom.
nu ska jag göra ett försök i att koka havregrynsgröt, utan att vidbränna den, och sen ska jag iväg och "träna".
Byes.
/Amanda

224

Jag är inte så bra på sånna här känsloladdade saker.

Jag skulle vilja tillägna det här inlägget en speciell person. En person som alltid finns bakom mig, oavsett vad som händer... (och fötter). En person som ständigt gör sitt yttersta för att göra mig glad, och lycklig. En person som funnits för mig så länge jag kan minnas.
En person jag värdesätter högre än allt annat på jorden.
Den här personer hjälper mig upp om jag mår dåligt, och får mig att må ännu bättre, om jag redan gör det.

Jag brukar inte tänka så här, inte så här djupt. Oftast går jag och tjurar och är arg på henne. Och gnäller på varenda sak hon gör fel. Och hackar. Jag beter mig som en liten djävulsunge egentligen, och behandlar henne som skit ofta.
Trots det, så fortsätter hon lägga ner hela sin tid och ork på att få det så bra som möjligt för mig.

Även om hon har sina PMS-perioder, och även om hon är totalt hjärndöd, senil och korkad så är det hon som fått mig att bli den jag är idag.
Hon har hjälpt mig att bygga den grund jag står på. Och nu vet jag, att ingen hade kunnat bygga den bättre än henne.

Det jag gör för att tacka henne, är att vara en gnällig, jobbig och lat hormonstinn tonåring. Jag klagar på det hon gör, jag blir arg för att hon kommer in på mitt rum och säger "jag älskar dig, amanda, glöm aldrig det", jag blir arg för att hon inte lagat den maten som jag va sugen på osv.

Jag gör med andra ord inte ett skit för att visa hur mycket hon egentligen betyder. Någonstans tror jag att hon redan vet, och att jag då inte behöver påminna henne.
Men är det någonting man inte ska göra, så är det att ta saker för givet. Ta aldrig något för givet.

Min livsglöd, förebild och idol är min mamma.

Jag älskar dig mamma. Av hela mitt hjärta.
Utan dig är jag inget.

(men jag blir arg på dig när du är jobbig och klagar)


223

jag tror att jag måste kasta tevespelet. För om inte annat, så lär jag bli ännu knäppare.
Känner redan vissa likheter. Det är sorgligt.

222

nu tävlar jag, igen. vet inte varför jag tipsar om det.. De minskar ju bara mina chanser.. -.- ni tävlar >här<

pusssen

221

Hej. Nu sitter jag här igen. Och bölar som ett barn. Jag skakar av ilska och gråter floder. Och jag har redan råkat sabba den ena handkontrollen till Ps2...
Varför går det inte och döda den jävla stenfiguren som skjuter eldklot? Varför?
Och varför började jag ens spela Harry Potter spelet?! Jag blir tokig, och nu är kvällen förstörd.
Dessutom har vi inget gott hemma, och det går inget bra teveprogram...
Det värsta av allt är...
jag har blivit våldsam och aggressiv, och blir arg på allt och alla...


Jävla skittevespel!!!

220

Jag har precis poppat popcorn, och nostalgi på det. Jag poppade popcorn i kastrull. Ni vet som man gjorde när inte microvågsugn existerade. . .
Istället för att läsa hur man gjorde tycktes jag mig minnas hur man gjorde det. Det är ju inte SÅ många år sen. Bara typ 10.
Någonstans gick de hela lite fel. Jag tog nog lite för mycket olja i botten, och jag tog nog en för liten kastrull. När det var hyfsat klart, hade jag en stor klump fastklibbade popcorn, oljiga som jag vet inte vad, i form av en kastrull.
Så nu sitter jag här och knaprar på en stor popcornsklump som droppar av matolja. Min soffa har fått fettfläckar, och jag, jag lär inte behöva ta handkräm på flera år.

Tangentbordet är lite glidigt, dessutom... Fyfan.

over and out
/amanda

219

Jag har ändrat bloggen igen. Jo jag vet, jag gör det ofta. Men jag tröttnar så fort.
Nu får vi se hur länge denna får vara kvar.
För tillfället sitter jag på rummet och luffar.
Har inga andra planer, förutom det, denna äckliga lördagskväll. Jag har haft på mig pyjamasen exakt hela dagen, och gårdagens smink sitter kvar. Orka bry sig. Izabell sov här inatt. Det spelar ingen roll vad man gör. Det är sällskapet som räknas, sa vi, och så somnade Iza.
Jag satt uppe ensam, länge. För länge. Idag är jag aptrött, och känner mig sådär jobbigt krasslig och trött.
Iza cyklade hem, och jag bänkade mig framför Playstation 2:et och Harry Potter 1 spelet.
Tevespel och jag går inte ihop. Jag får frispel och bröjar gråta. Så nu sitter jag här och bölar för att jag inte klarar av att flyga igenom färgglada ringar på tid.

Hannah, känner du igen dej? Eller förstår du vad jag menar? Jag vet att du förstår mig och mitt dilemma.

Fan, det måste vara fel på kontrollen. Det är ju helt omöjligt!!! Vad tänkte pundhuvet som bestämde att man bara skulle ha 30 sekunder på sig med?? Vad tänkte han på?

Yeeeeeeeeeeeees!!!! Gissa vem som klarade nivån?
EAT MY SHIT EA GAMES!!!


Bara för det så måste jag fortsätta med spelet... Uppdaterar senare igen.
Pussen/amanda

218

Hej där. Lovade i något svagt ögonblick att jag skulle skriva ett långt inlägg. Jag gör sällan det nuförtiden...
Har så mycket annat att tänka på.
Temadagen med NTI-bögarna var skitkul. (jag låg hemma och sov/gick på stan). Jag gissar på att närvaron var hög.
I stan hittar man såklart allt på rean. Eller ja kanske inte riktigt, men de sålde liksom ut alla reavaror på Monki för 20:-
De är vid sånna tillfällen man känner för att bil bankrånare eller penga-kopierare.
Våren gav sig till känna idag, förressten, och man riktigt njöt av varenda solstråle.. Att det var kallt som in i helskotta, det va en annan femma.
Idag började lovet, och det är minst sagt efterlängtat. Jag ska spendera det tillsammans med mina närmsta. Dom heter Täcke Dun och Lap Top.
Ekonomin är stram, och jag har 3.50:- att leva på fram tills den 30:e. Det är två veckor kvar.
Jag kommer kollapsa.

Kvällen spenderades först ensam instängd på rummet. I vardagsrummet pågick sociala aktiviteter, och annat tjafs framför Lets Dance. Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker det är så dåligt. För det första så är det halvtaskiga svenska wannabe kändisar. Typ Idol, famefactory och schlagerfestivalen left-overs. För det andra så är musiken skitkass. De har en förmåga att göra kass musik ännu kassare. Med sitt liveband/orkester försöker dom spela Nelly Furtado och Lena PH. Det suger. Dessutom stör jag mig på det klassiska .... men!!!! [mään] Problem med att ge komplimanger?

Nu har jag legat här i min ensamhet ganska länge, Izabell ligger och snarkar en bit ifrån.
Jag funderar på att instifta en "alla singlars dag"-dag. Det hade varit kul.

nu är det dags för tandborstning och sängen.
/A

217

jag ska nu försöka vinna ett par örhängen.... tävlingen finns här

216

När det vankas gratis grejer, och tävlingar så vaknar alla vid liv. Typiskt svenssonbeteende. Typ. Nu vill jag vinna två armband. Föbered er på MÅÅNGA tråkiga "jag-är-med-och-tävlar-och-måste-länka-till-vederbörandes-blogg" inlägg.

Den här tävlingen finns här!

215

Muahahahha! Jag ska vinna en massa grejer nu, har jag bestämt.
Iallafall göra mååånga värdiga försök. Nu försöker jag vinna ett smink-kit från Estée Lauder, mest för att min bror har hällt min foundation, och målat min spegel med läppstift.
Tävlingen finns här!

214

jag är jättepank. verkligen. Luspank.

Så jag gör allt för att vinna grejer, för att på så vis stilla mitt lilla beroende.. patetiskt.
men jag tänker som såhär, att om man är med i tillräckligt många tävlingar, så har man större chans att vinna.

den här gången försöker jag vinna ett par skor. tävlingen finns här.

213

Jag: -Vad blir det för mat?
Pappa: -Vi har redan ätit.
Jag:- Jo jag vet, men ni sparade väl till mig hoppas jag?
Pappa:-Ja det gjorde vi.
Jag:- Ja, så vad blir det?
Pappa:- Spaghetti och köttfärssås.
Jag:- Pappa, du vet att jag är vegetarian. Vad får jag?
Pappa:- Tror du jag orkar stå och laga två sorters mat varje dag, bara för att du fått nån fix idé?
Jag:- *tystnad*
Pappa:- Kan du inte värma thai-grytan från igår då?
Jag:- Det är kyckling i...
Pappa:- Men du kan plocka bort kycklingen och bara äta såsen....


Så nu sitter jag här, och sörplar thaigrytesås. Och tycker synd om mig själv.

Hoppas alla får en bra överskattad alla hjärtans dag.

pussen.
/amanda

212

Jag gör ett försök.. att vara med i en tävling alltså...
Man kan vinna fina skor, och ett par örhängen jag gått och velat ha LÄÄÄÄÄNGE.
Tävlingen, hittar du här.



pussis
/amanda

211

jag har absolut ingen blogglust.
så det blir ingen uppdatering idag. ingen rolig iallafall.

210

Nu är jag klar med Hinduismen. Förhoppningsvis har den rätta versionen fastnat i skallen.
Dags för en kort rast, och sen är det buddhismen som gäller.
Men ja, kom inte och säg att jag skulle börjat tidigare. Säg inte det, för då flippar jag ur totalt.
to be continued
/A

209

Hej!!!
OHR, LITE ILSKA HAR JAG INOM MIG NU. bara lite.
Jag har ju religionsprov imorron.
Såklart har jag övat så mycket att jag kan allt som ett rinnande vatten. inte.
Iallafall, provet är om hinduism o buddism. Två VÄLDIGT lika religioner. Hade alla mina papper i en hög, som jag hade sorterat. överst skulle buddhismen ligga, och jag börjar flitigt skriva ner saker, för att lära mig lite lättare.
Har suttit med det nu i ungefär två timmar, när jag upptäcker...
Att papperna inte alls det legat i ordning. Nu har jag helt plötsligt skapat en egen religion. Binduism.
För jag har suttit och lärt in lite från båda religionerna och trott, helt nöjt, att jag började fatta buddhismen.
jag ger fanimej upp med pluggerierna nu.
och jag ska INTE läsa vidare efter gymnasiet. De kan ni fetglömma.
Jävla skit.
/A

208

hejsan,
Izabell som sitter här och snokar. Vi har bara sisådär en hel fucking timme framför oss med historia. Jag vet att ni är avensjuka.
Puss på nosen.

207

Jag är uppe alldeles för tidigt för att vara mig. Jag är uppe 2 timmar för tidigt.
Min syster fyller tydligen 9.
Med vackra morgonstämmor sjöng man för henne, som säkerligen suttit uppe hela natten, mest för att inte
missa de stora kalaset.
Som vanligt blir jag tokig på att mina föräldrar envisas med att köpa strl 134 i jeans, trots att hon är mindre än en tändsticka. (utan att överdriva).

Nu sitter dem som en hösäck.



Igår roade jag mig med att kolla Parlamentet-klipp på yuotube. Bortsett från att det hackade sig hela tiden, så var det kul. Väldigt kul.


Dags att käka en stadig frukost. (duktig amanda)
/a

206

fan mina fötter luktar illa.





205

När jag kom in på gården kollade jag lite snabbt upp mot vårt köksfönster.
Där ser jag alla mina syskon, hoppandes/dansandes på bordet. Bara väntade på att pappa också skulle hoppa upp där. Men ja, sånt är livet, när man bor i en lite konstig familj. Man behöver inte vara knäpp för att bo här..men det underlättar en hel del.


på återseende.
/amanda

204

Hej.
Idag har jag fått ett extra rövhål.
Skulle sätta på mig ett par skor, och tung i baken som man är, dunsade jag ner på golvet, men bakdelen före.

Dumt gjort. Ännu mer dumt gjort att inte kolla sig för innan man dunsar på.

Flög upp, som en jävla nyårsraket. Lät antagligen som en också.

.....för jag hade satt mig på mina stilettpumps. Med stiletten uppåt.

Så nu mina vänner, har jag ett extra rövhål.

vad som bör tilläggas är att jag går som om jag blivit brutalt rövknullad/skitit på mig (rejält).

för er som vill se nåt kul. kom och kolla på min träning. det lär gå bra. Not.


/amanda




203

Nu ska jag sova.
/Amanda

liksom verkligen sveriges, nordens, europas, världens, universums mest onödiga och ointressantaste
inlägg.


202

Dagen har varit lång.
Tränade mellan 17-18, var tränare mellan 18-19 och var på möte mellan 19-20. Phew pust suck.
På mötet gick vi igenom vår årliga uppvisning. Gick in i väggen när jag fick reda på solonummerna.
Jag ska vara Kapten Krok, ur Peter Pan. Varför får jag ALLTID maskulina roller??? Senast var jag munken i Robin Hood. Jag menar hallå, lite feminima drag måste jag väl ändå ha??? Är faktiskt lite deprimerad nu. Jag kommer vara tvungen att åka med svart mustach och svart kryllig peruk. Jag ser fram emot det. inte.

Annars då, jo, mamma har beställt tid hos doktorn nu. Jag ska typ operera mina misshandlade konståkningsfötter.
Jag ska gå till en grekisk doktor. Vågar inte gå själv, han kanske gör gyros av dom. Han kankse drar fram den gyroskniven och börjar karva från mina små fossingar.. Ahh hemska tanke.

Tänkte bara meddela som sista grej, att jag varit duktig och pluggat ganska mycket ikväll.

(hoppas inte ni tar illa upp av mitt lilla gyrosskämt. jag menar inget illa.)


Pöss
/amanda

201

Sitter på svenska, och min bänkkamrat har övergett mig. Hon skulle på "akupunktur" (uttalas med fin stureplansaccent)
Nu sitter jag här och försöker komma på ett ämne att argumentera om. Ett litet problem, jag jobbar med Iza. Iza är på "akupunktur".
Med andra ord, jag gör inte ett skit. Eller jo, jag bloggar.
Dagen har varit seg, typ jätte seg. Och jag har fortfarande 2 timmar kvar. Franskan är värst. Eller ja, jo. Jo den är ändå värst.
Nu vet jag inte vad jag ska göra, förlåt för ett väldigt onödigt inlägg.

200

jag ska göra en grej jag aldrig gjort innan. varit med i en tävling, så man kan vinna nån grej eller så.
men jag ska försöka nu, för jag har inget bättre för mig.

det värsta av allt är.


att tävlingen tydligen avslutades för en och en halv vecka sen.

så går det när amanda försöker ha LITE tur.

det blir bara skit av det.

199

...
lilla (läs; stora) jag

198

Satt och surfade runt på internet nyss, och hamnade på wasa-knäckes hemsida. "Tävling! Gör den nya wasa-sandwichen oc vinn, så kommer den ut i butik!"
Den som leder förtillfället har gjort en blandning av gorgonzola, salami, purjolök, spiskummin, kokos och choklad. Låter smarrigt, ifall man är ute efter att matförgifta nån. Bara för att, så nördade jag mig och gjorde ett knäcke jag med. "coco-choco dream" kallade jag den. Med kokos, choklad och cream cheese. När det är tävling, väcks nörd-Amanda, och ja. Jag blir 3 och ett halvt år, på nytt.

Appropå tävling.. Jag tävlade ju faktiskt idag. Placerade precis ett 1:a pris i mitt prisskåp. :D Min egen prestation kanske inte var den bästa, men va fan. Det kommer fler tävlingar ju.
Nu ska jag tvinga mamma att gå och handla pizza, för jag har inte ätit nåt sedan frukost.
kanske har tråkigt senare,isåfall uppdaterar jag mer.
/amanda

197

What a wonderful day. Sunny sunday.
Snart, om nårra minuter bär det av till mörrum, för att tävla.
Fick en smärre chock när jag kollade mig i spegeln imorse.
jag hade fått ett horn, mitt i pannan. Ett illrött horn, stort som ett hus.
Det lär bli trafikolyckor, och sånt när jag visar mig ute. Folk kan ju tro att det är rött ljus.
Jaja, plikten kallar, håll tummarna för mig idag?
pussen/amanda

196

NU är jag äntligen hemma.
Promenixen till lund, från malmö är avklarad, och det var grymt segt. Iallafall i slutet. Tur att man hade bra sällskap.
Hannah och jag började vandringen 13.30 i förmiddags, och släntrade in i Lunds kommun vid sju snåret. Då hade vi gått 2 mil, och varit på vift i ca 5 timmar.
Skitnödiga och trötta, kom vi in på kontoret där vi skulle göra dagens goda gärning. Städa. Eller, tja, det är ju Hannahs jobb så, vi hade inte mycket val.
Kameran följde med på vår lilla tur, och trots att jag fick byta batterier stup i kvarten så blev det nog en och annan gullig bild.









(vi hittade en cykel som nu bor hemma hos mig)

(nej hon är inte full,hon bara skojjar.)

Varför man får för sig att gå till Lund, det vet jag inte. Men nu kan man skriva upp det i sin meritlista. Eller något.
TAck för den här dagen, imorgon är det tävling för hela slanten.
PUSS!
/a

195

nu har vi varit och handlat färdkost, och snart ska vi bege oss iväg.

Lund här kommer vi.
(vi ska promenixa)

/AD-HD crew

194

Kan du sluta kraffsa med ditt jävla knäckebröd? säger den svintrötta Amanda till mig, Hannah som snorar och hela tiden sätter handen i nya köttfärsfläckar på bordet.
Här vid bordet sitter jag och knaprar Wasa delikatess sesam medans Mandan kliar sig i skrevet och smaskar på delikatess sesam hon med.
Jag vet att jag var lite sen, men nu är vi på språng. Vi ska genomföra vår första kupp. Och idag är det strålande väder!

Ses senare! Om vi inte fastnar på Burlöv center eller kanske i ett tjär mellan Åkarp och Hjärup............image109

193

Jag får ändå inte plats med hela kropppen på foton. Funderar på att kapa från knäna och neråt, eller förkorta överkroppen lite. Då borde det funka.
Nu sitter jag här, och väntar på att Hannah ska komma.
Tick tack tick tack tick tack tick tack tick tack tick tack tick tack tick tack.... osv.

192

Har funderat på det här med dagens outfit. Känns visserligen lite töntigt, men ändå. Jag menar, det är ju kul att se vad man haft på sig för ett halv år sen. Typ. Eller nåt sånt.

Problemet är då, att för att jag ska få plats med mer än bara överkroppen, eller underkroppen (säger man underkropp!?) måste jag typ stå en halv kilometer ifrån kameran. Och så långt bort hinner man inte innan självutlösaren gjort sitt. Om man mot förmodan hade hunnit, så hade ingen ändå kunnat urskilja ens färger på bilden. Bara en grå lite prick långt borta i fjärran.

Det är det jobbiga med att vara lång..

Bara för det så ska jag testa att ta ett dagens outfit foto, och se hur mycket av kroppen som kommer med.

/amandaa

191

Nu har snart 4 timmar passerat, och jag har fortfarande inte kommit så värst jätte långt med mitt rum. Närmare bestämt ingenstans. Däremot har jag kollat igenom hela La redoutes och H&Ms hemsidor 4 gånger om, och nu behöver jag inte ens kolla på plaggen. Jag vet redan ordningen.
Fan, nu måste jag ta tag i mig själv. Orkar inte vakna till ett stökigt rum. ( visserligen har jag gjort det de senaste månaderna, men ja, nån måtta får det väl allt vara?)

Funderar på hur mycket pengar jag har kvar efter att jag har betalat biljetten till Deep. Typ inte mycket. Men det finns ju så mycket jag vill ha!!!
Jag vill bli miljonär... Hade jag varit det, så hade 99.9 % av intäkterna gått till shopping. Och jag skojar inte.

Dags att fortsätta på rummet. Lägg gärna en söt kommentar. <3

/amanda

190

Hej där.
Dagen har varit chill.Första och sista lektionen var inställd, vilket betydde att jag gick från 10.10- 11. istället för 08.30- 14.
Efter matten, som för en gångs skull inte var så JÄTTE dryg, så åt vi lunch. Ja, skolan betalar ju ändå så.. :P
Gick en sväng på stan, och inhandlade lite grejer. Det blev två armband, ett halsband, ett par örhängen, en grej att ha smycken i/på, och två klänningar. Ja, jag vet.. är lite lätt obsessed i klänningar. Men det är ju så fint, right?
Annars, har dagen varit mysig. Tränade med gruppen under min egen, och ja, säga vad man vill om tjejerna, men högljudda är dem. Minst sagt. Phew, har sår i öronen....
Glömde berätta att jag börjat på ett evighetsprojekt. Städa rummet...
Har jag tur är jag klar till sommaren.
Wish me luck, städerierna kallar.

Btw, varför skrev jag att dagen har varit mysig??? det har den inte alls det.
Btw 2. Varför skrev jag "lite stolt" som rubrik??? det är jag inte alls det.

Pussen/amanda

189

Hej.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om faktiskt. Dagarna flyter väl på, som vanligt. Är trött och stressad ganska ofta
nuförtiden, vilket är väldigt jobbigt. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover,
jag är ändå dödstrött morgonen därpå.
Har på senaste tiden blivit en shop-a-holic. Jag vet inte vad som har hänt, men jag har verkligen blivit beroende av
att köpa saker.
Genom att shoppa har jag lyckats stilla min stress och jag har blivit gladare.
Gud, det här låter verkligen patetiskt.
(Men ingen tvingar er att fortsätta läsa.)
Jag har gjort av med en massa pengar, nu på kort tid.
Det är lite konstigt, med tanke på att jag är den snålaste själen som existerar, är iallafall snål mot mig själv. Hoppas inte att jag är det när det gäller andra :S

Varje kväll, känner jag suget av att jag behöver handla saker..
En sak jag egentligen borde dra nytta av, med tanke på att mitt utbud av kläder typ är obefintligt.

En annan sak som hänt med mig, är att pedantiska Amanda är som bortblåst.
Innan var jag personen som inte klarade av stökiga rum, nerkladdade block, och o-ordning i byrålåderna.
Idag existerar inte den Amandan.
Idag skiter jag i om rummet är otillgängligt, orkar inte bry mig om lådorna och jag orkar definitivt inte bry mig om jag drar streck med linjalen i mattehäftet, eller om jag bara drar ett så kallat "streck" på fri hand och skiter i vilket.

På många sätt gillar jag gymnasiet. På många sätt älskar jag min klass.
Men det är någonting som säger mig, att jag aldrig kommer komma dem riktigt så nära, som man gjorde med dem på högstadiet. Kankse är det jag som har dålig och negativ inställning... Men, jag tror fortfarande, på min teori, att ju äldre man blir dessto svårare blir det att lära känna folk. Med lära känna menar jag att man kommer en person väldigt nära.
Hur som helst, så kan man inte göra mer än att försöka. Är det någon som det är meningen att man ska lära känna
så kommer väl tiden för det också. '
Det känns fortfarande som om man är på första stadiet av vänskap. Det är ganska ytligt. Man är klasskompisar helt enkelt.

Nu har jag tömt mitt huvud på lite tankar och funderingar, och så kan jag lägga dom åt sidan.
Det är det som är det fina med att blogga. Man tömmer sina tankar för stunden, och så har man dem ur vägen liksom.

det var allt för den här gången, dags att sova tror jag bestämt. eller nej, jag ska fanimej städa upp på rummet.
Ja, det ska jag!

/amanda


188

Idag har det inte hänt nåt speciellt. Var grymt jäkla trött efter dykningen. ( Det var sjukt roligt, hade den bästa kvällen på länge. Dessutom var sällskapet trevligt.) Dock kom jag hem vid halv ett tiden... Så imorse var jag allt annat än pigg. Men nu bär det av till träningen, mensvärken följer väl antagligen också med. Jag funderar på könsbyte....

image108
phew.

187

Sitter förtillfället i skolan, snart kommer ett gäng dykarinstruktörer och hämtar upp mig och 4 andra elever. Funny funny!!! Jag längtar som en gris just nu. Ska bli sjukt kul och ha på sig värsta utrustningen.
Ajja, nu ska jag göra nåt annat. Äta lite kankse, kramisar från mig :D
/AMANDA

186

Satt och kollade på en massa teckningar som jag gjort när jag var liten. Jämförde med min systers.
Hon ritar prinsessor med rosa klänningar, och gult lockigt hår.



Vet ni vad jag hade ritat?

En huvudfoting med könsorgan som pissade på en annan huvudfoting.







185

Överlevde vistelsen hos Izabell. Det var nästan mysigt att gå upp tidigt, och äta frukost.
I skolan hade vi spinning, och jag var hyfsat nära på attt lappa till instruktören, när hon sa: Äsch, den här låten är BARA 8 minuter lång.
I skolan var jag en jobbig pms-kossa, och jag hade mensvärk. Jag tycker att killar borde ha nåt liknande. Mest för att jämna ut, och göra världen lite mindre orättvis.
Morten, bildläraren, var sjuk, men eftersom att vår skola vägrar att ställa in lektioner hade vi årets onödigaste bildpass.
Med en upprorisk mage stapplade jag mig hem i high-heels och sov. Vaknade av att jag hörde någon viska:
- Ja, elias, gå upp på henne... också hoppa. Hoppa elias!!! Hopp! Hopp! Hopp!. I den stunden begick de sitt största misstag på jävligt länge. För man jävlas inte med Pms-Amanda. Det gör man bara inte. Skrämde skiten ur dem, och låtsades att jag var död, och sen började jag låtsasgråta. Gissa vem som kröp till korset för nårra timmar sen?
Sen bakade jag en massa bullar, som skulle bli semlor. Trots allt fettisdagen idag.
När alltvar klart återstog det en klick grädde i skålen. . Jag frossade, och bjöd min bror. Vi frossade grädde.
Med ena handen höll jag ett snorpapper från min bror, och på den andra handen hade jag grädde.
Snabbt förde jag handen till munnen och kunde nästan känna den fluffiga, söta smaken.
Men nejdå. Gissa vad jag hade i flabben? Kan det vara lillebrossans jävla snorpapper?!
Efter 4 minuters spottande och frustande var jag fit for fight igen. Och fyfan va det var vidrigt, snor smakar skit. ÄCKLIGT!!!


Dags att kränga ett par semlor.
Pussen

184

Hej alla söta.
är hos bejbi izabell, och myser. Ska sova här. Ska bli mypys. Men jag fruktar, att någon slänger upp en tidigt som fan, i gryningen, och dessutom tvingar i en frukost. Är inte riktigt van vid sånt.
Hoppas jag överlever. Pöss
/Amanda

image105


183

Aaaaaaaaaaarrhg!!!! Jag avliiiider. Ta mig här ifrån. 40 minuter kvar, och jag är varm som en jävla gris. Vi har franska, vilket är alldelles förtjusande. Asch, har suttit brevid sarkastiska Johanna nu, lite för länge. Då blir man smittad. Förövrigt bad hon mig att lägga in en bild av henne.
Ett självporträtt tydligen.


det står misslyckad stjärna, spegelvänt.
köss haj.
från mig. its gettin' hot in here... argh!.

182

Har svenska. " Att argumentera" .. Inte speciellt underhållande. Inget är kul i skolan, förutom lunch och rast.
Gud, så negativ jag är. En typisk negativ hormonstinn tonåring. Uschans, jag vill bara sluta, gå hem, lägga mig, och sova bort mestadels av gymnasiet. och vakna upp med kunskap och toppbetyg.

Det är 2 och en halv timmer kvar, knappt. Jag lider, och klockan tickar olidligt långsamt.
/amanda

181

Det är 4 timmar kvar, exakt, tills jag slutar. Lagom segt. Sitter för tillfället på historieföreläsning om Upplysningen. Måttligt roande.
/amanda

180

aldrig förr har jag uppskattat min säng som jag gör nu. Aldrig förr har jag velat ligga kvar och snooza så mycket som jag gör nu.
Ska iväg och träna. Och jag saknar mitt fluffiga duntäcke. Har svårt att släppa tag om kanten, och funderar på vad folk sagt om man gick ut inrullad i sitt täcke. Förmodligen hade ingen sagt nåt....
Anyhow, dags för träning. hörs sen,
/amanda

179

image106
jag glömde mina guldtajts, någonstans, vet inte var. Men ja, R.I.P guldtajtsen. Ni finns i mina tankar.
På bilden ser ni anna och mig. Och nej, jag har inte fläckar på magen; det är kameran.

178

Ja, det är som ni vet söndag. Den officiella dagen efter. Det kryllar med trötta, och hängiga folk på stan, och en del bär solglasögon. Som sagt; dagn efter.
Festen igår var kul. Eller inte när man precis kommit dit, men efter nån timme, lättades stämningen. Wonder why.
Måste dock säga att Svedala by night är ytterst överskattat, dött och ja.. Men iallafall, det var den roligaste kvällen på jag vet inte när, trots att många svedala-bonnläppar var minst sagt reserverade.
Minnena är lite diffusa, och jag har förmodligen skämt ut mig för hela jävla Svedala inklusive 141:an på väg hem. Känns alltid lika kula att veta...

Såklart mådde jag prima när jag steg upp halv åtta för att dra i väg till ishallen. Tror att jag tömde halva malmös vattentorn när jag kom hem igen. Så om det inte kommer vatten ur kranen hemma hos er så vet ni varför.

puss och kram från mig.
/amanda

177

så fort jag går utanför ytterdörren händer det. Det händer alltid, oavsett vad jag har på mig. Alla glor på mig som om jag vore dum i skallen. Precis som om att jag har toapapper hängande från röven eller klistermärken i pannan. Jag måste alltid leta upp en spegel eller ett skyltfönster för att försäkra mig om att jag inte har nåt som hänger efter mig, eller nåt som sitter i fejjan.
LIkförbannat kollar alla på mig, och det är inga snabba blickar. Nänä, här råglor vi tills ögonen ploppar ur ögonhålorna. Nästan så man undrar om de får glo-soppa och bläng-sylt hemma. Ibland blir jag nästan seriöst orolig.

Tycker synd om folk som inte har bättre saker för sig än att gå och slänga "öhh-va-fan-har-du-på-dej-vem-fan-tror-du-att-du-är"-blickar på en. Ni kan verkligen inte ha nåt intressant liv. Stackars stackars er.

dags att göra sig iordning. Partaj dags!!! och jag är pepp-pepp-pepp!!!
pussen

/Mandy

176

  1. Städa på rummet
  2. Kräva de sista 150 spännen från studiebidraget.
  3. Handla strumpebyxor
  4. Party party i Svedala?!
  5. Nu kan jag inte komma på mer saker.
Dags för lite städning tror jag visst.


till dej som känner att du ligger i "jag-är-en-nära-vän-till-Amanda"-facket kan jag säga att vem du än är; så betyder du. Enormt mycket.
pussen

/amanda

175

Vaknade för en gångs skull på rätt sida. Fick plättar till frukost, som redan stog framdukade när jag tog mig ut i köket.
zZzzZzzzzZzz. somnade nästan med huvudet i hallonsylten. Dagen var toppen ända tills jag kom in på rummet.
varför? varför just mitt rum. varför ska just mitt rum se ut som en jävla soptipp? och känner jag min pappa rätt, så bör jag genast stänga dörren om mig, och städa upp. Fort som fan. För annars lär det utbryta ett 3 världskrig här hemma.
' tackohej
/Amandis

174


en tråkig kväll med endast datorn,
lets dance och nachoschips
är dödsdömd redan från början.

173

Hej hopp.
Dagen inleddes med sovmorgon, very very very VERY nice. Vi börjar egentligen 08.30, men idag började vi 10.10.
Snacka om underbart. Vi hade matte, och för en gångs skull fick Tommy inte det sedvanliga ADHD utbrottet. Dessvärre.. jag tycker fatiskt att dom är ganska komiska. Gör matten lite roligare liksom.
Efter matten, åt vi lunch på KnivoGaffel. En av kockarna är med all säkerhet kåt på iza. Alltid lika roligt. Funderar på att ge honom hennes nummer.
Iallafall, efter lunch hade vi svenska. Orkar inte berätta mer om dagen. Det var tråkigt,

Sitter för tillfället ute i vardagsrummet. Den rosa mini-gitarren har växt fast på pappa, och han sitter och drar på strängarna. Hyfsat jätteirriterande.
Varför införskaffade mina föräldrar ens en massa instrument. Jag lär ju vara totalt hjärnskadad innan min artonårsdag.
Och risken är inte speciellt stor att någon här hemma är Beethoven nr 2. Chansen är en på miljarden.

Dags att kasta ut lite grejer här hemifrån, så om ni hittar en massa instrument på stan, så ta med dom hem för jösse namn.

pussen
/AMANDA

172

även om det inte händer ofta.
idag gjorde dom värsta razzian på våra datorer, eller ja de är ju skolans datorer egentligen men.
Iallafall, man får inte ha nerladdad musik osv. 99.9 % har det på datorerna.
man skulle inte få tillbaka datorn på en vecka typ.
alla blev bajsnödiga, och försökte hinna radera massa saker.
som om att man skulle hinna det.
men något hände med min dator. all nerladdad musik och alla filmer är spårlöst försvunna. jag fick ta med min älskade vita maskin hem. man har blivit beroende, faktiskt.
men ja, som sagt, ibland får faktistk jag också ha lite tur. det är inte så att gångerna kommer ofta precis.
godnatt och sovgott.





















RSS 2.0